zaterdag 13 maart 2010

Spar en ree





















De laatste week van februari: voorjaarsvakantie. Het eerste weekend was het nog winter. Op de foto zie je de ravage die ergens in de winter was ontstaan toen de top uit een spar brak, net op het terrein van de buren. Ik denk dat er te veel sneeuw op terecht was gekomen. Die spar had ooit al zijn normale top verloren, en een zijtak had de functie overgenomen. Daardoor raakt zo'n boom uit het lood, natuurlijk.
Verder was alles stijf bevroren (inclusief de stortbak van de WC - twee dagen met een emmertje doorgespoeld), en was de keukenkraan zelfs kapot. Het was maandag voordat alles weer een beetje normaal functioneerde. Het is wel een confrontatie met de natuur, natuurlijk.
Het mooiste in de rest van de (nogal kille) week: de wandeling net ten zuiden van Meppen. Daar ligt een nogal eenzaam stukje beekdal. Tussen Meppen en Gees, vijf kilometer zuidelijker, staat geen enkel huis. Het is een afwisseling van weiden en stukjes bos. Daar zagen we midden overdag drie reeën in het veld, best lang achter elkaar. Het was een koude dag, met een harde oostenwind, maar de sneeuw was weg en de zon probeerde er door te komen. Nog geen voorjaar, maar wel het einde van de winter.

Geen opmerkingen: